Archivní zboží

Odběr novinek

RC hydroplán s plováky - CESSNA 182 Skyline

cessna

Nové

RC hydroplán  s plováky - CESSNA 182 Skyline EPP 1200mm ARF. Maketově důkladně propracovaný model amerického cvičného a turistického hornoplošníku z takřka nezničitelného pěnového EPP s ovládanými křidélky, klapkami, směrovkou a výškovkou, s funkčními světly, s kolovým podvozkem i plováky.

Více informací

Není skladem


Zlevněný produkt, bez věrnostních bodů.


3 498 Kč s DPH

-5%

3 682 Kč

Více informací

RC hydroplán  s plováky - CESSNA 182 Skyline EPP 1200mm ARF. Maketově důkladně propracovaný model amerického cvičného a turistického hornoplošníku z takřka nezničitelného pěnového EPP, s ovládanými křidélky, klapkami, směrovkou a výškovkou, s funkčními světly, s kolovým podvozkem i plováky.

Trup RC hydroplánu z pěnového EPP je dodáván s namontovaným střídavým motorem s rotačním pláštěm CD2830-1400 s vrtulí 9x5“, s osazeným 20 A střídavým regulátorem a servy směrovky a výškovky. V přední spodní části trupu se nachází prostor pro akumulátory snadno přístupný díky odnímatelné pěnové krytce. Odnímatelná je rovněž krytka na "stropu" kabiny umožňující snadné propojování prodlužovacích kabelů serv křidélek a nastavování serv klapek, směrovky a výškovky. Plastový motorový kryt je snímatelný, upevněný šrouby po stranách a nahoře.

Ocasní plochy z EPP se upevňují k trupu pomocí plastových čepů. Serva směrovky a výškovky jsou uložena v kabině a jsou přístupná po sejmutí křídla.

Křídlo rovněž z pěnového EPP s profilem s rovnou spodní stranou je jednodílné. Na trup se upevňuje dvojicí plastových čepů s bajonetovými zámky. Křidélka typu jsou ovládána jedním mikroservem uloženým v centroplánu prostřednictvím drátových lanovodů, stejně jako štěrbinové vztlakové klapky.

Přistávací zařízení je volitelné - snadno můžete montovat kolový podvozek nebo plováky:

  • Tříkolový podvozek s ovládanou příďovou nohou je drátový, s plastovými maketovými kryty.
  • Plováky jsou z pěnového EPP s plastovými vzpěrami; v zadní části jsou opatřeny vodními kormidly spřaženými táhly s ovládáním příďové nohy. Při pojíždění, vzletu i přistání na vodě je opravdu oceníte!

Ovládána jsou křidélka, vztlakové klapky, směrovka (se spřaženou příďovou nohou), výškovka a otáčky motoru.

K ovládání modelu budete potřebovat přinejmenším čtyřkanálovou (pokud nebudete používat klapky), ale raději aspoň pětikanálovou RC soupravu, která umožní ovládání vztlakových klapek.

Pro napájení Cessny jsou optimální Li-poly tříčlánky 1800 mAh se zatížitelností aspoň 20C.

Poziční světla jsou napájena ze speciálního modulu elektroniky světel – ten se připojuje do volného kanálu přijímače (slouží pouze pro napájení, není dálkově ovládaný).

Cessna je určena pro mírně pokročilé modeláře. Model, jakožto polomaketa sportovního "bednovitého" hornoplošníku, Vás seznámí s některými vlastnostmi, které jsou pro podobné stroje typické - bude po Vás požadováno správné koordinované ovládání modelu směrovkou, křidélky i výškovkou. Tuto zkušenost "jako když najdete" nejpozději hned poté, co se pustíte do létání se svým prvním akrobatickým modelem nebo (polo)maketou jakéhokoliv druhu. Seznámíte se také s používáním vztlakových klapek při vzletu a přistání - věříme, že krátké vzlety a přistání, "plazení na minimálce" a další "fajnovosti" si budete brzy vychutnávat stejně jako my s naším prototypem. Doménou Cessny je samozřejmě klidné poletování nad souší i vodní hladinou, které dá Vám i kolegům na letišti dost času na vychutnání elegantních tvarů. Ale po menším "rozjetí" Jubilejní Cessna spolehlivě zvládá přemet, souvratové zatáčky a sudový výkrut. Prostě sportovní hornoplošník jak má být!

ARF set obsahuje: hotový model s kolovým podvozkem s osazeným střídavým motorem, dvoulistou vrtulí s kuželem, regulátorem otáček a 4 servy, sadu drobného příslušenství a návod.

Technické parametry:

Rozpětí [mm]1206
Délka [mm]960 - 1106
Hmotnost [g]950 - 1050
Plocha křídla [dm2]21.4
Ovládané funkceS,V,K,M,F,příďová noha
Stavební náročnostS1
Náročnost pilotážeP2

Pohon a RC vybavení:

 
 Jubilejní Cessna
Motor* CD2830-1400
Regulátor*střídavý 20A
Vrtule*9x5"
AkumulátorRAY G3 11,1 V 1800 mAh
Serva*4x mikro
RC soupravamin. 4 kanály (bez klapek), raději 5-6 kanálů počítačová
*) Součást ARF setu

Recenze

Napsat recenzi

RC hydroplán s plováky - CESSNA 182 Skyline

RC hydroplán  s plováky - CESSNA 182 Skyline EPP 1200mm ARF. Maketově důkladně propracovaný model amerického cvičného a turistického hornoplošníku z takřka nezničitelného pěnového EPP s ovládanými křidélky, klapkami, směrovkou a výškovkou, s funkčními světly, s kolovým podvozkem i plováky.

Napsat recenzi





DOTAZ NA PRODUKT

Rádi Vám odpovíme na všechny vaše dotazy.